Jätteiden kierrättäminen on tärkeä osa matkalla kohti vihreää huomista. Kun jätteiden kierrättämisestä tehdään Puhas Oy:ssa ongelmatonta, asiakasystävällistä sekä kokonaisvaltaista, myös tavallinen kansalainen innostuu toimimaan tehokkaammin sekä tekemään valintoja ympäristö edellä. Puhas Oy haluaa itsepalveluaseman kautta palvella asiakkaitaan edelläkävijänä hyödyntäen innovatiivisia ratkaisuja. M-Technology Oy:n valinta yhteistyökumppaniksi tälle matkalle on osoittautunut hedelmälliseksi, koska heidän tarjoamansa WiseMaster Eco -itsepalveluasemaratkaisu on tehnyt jätehuollosta nopeampaa ja helpompaa.

Keskiössä asiakaspalvelutason parantaminen

Palveluita tulisi kehittää asiakkaiden tarpeiden näkökulmasta. Puhas Oy kuuli asiakkailtaan usein aukioloaikojen rajoittuneisuudesta sekä asiakaspalveluportaiden jäykkyydestä. Mitä, jos jäteasemat olisivat auki laajemmin? Nykyiset jäteasemien aukioloajat eivät palvele työssäkäyviä. Kun olisi aikaa tuoda jätteitä, jäteasemat ovat usein kiinni. Vapaan ottaminen jätteiden toimittamista varten ei kuulosta tehokkaalta. Lisäksi, voisiko toiminta olla enemmän omatoimista? Asiakas usein joutuu hoitamaan jäteasemalla asioinnin usean asiakaspalveluportaan kautta. Automaatioon panostamalla toiminta muuttuisi sujuvammaksi.

Näihin elementteihin Puhas Oy:n toimijat halusivat iskeä kiinni ja lähtivät hakemaan sopivaa toimijaa yhteistyökumppaniksi. Julkisen kilpailutuksen jälkeen M-Technology Oy voitti ja yritys valittiin digitaalisen automaation toimittajaksi. Puhas Oy:n tekninen johtaja Jari Pajarinen sanoo, että: “HSY:n onnistuneet ratkaisut automaatiossa sekä toimiaikojen laajentamisessa kiinnittivät positiivista huomiota.” Näiden onnistuneiden ratkaisujen tekijä on oululainen mm. jätehuollon mobiileja toiminnanohjausratkaisuja luova M-Technology Oy. Yrityksen tuote WiseMaster Eco on ratkaisu, jonka avulla jätehuollon eri toimintoja on mahdollisuus kehittää tehokkaammin asiakaslähtöisesti.

Vaakapohjainen itsepalveluratkaisu suuremmassa mittakaavassa

Puhas Oy perustettiin 25 vuotta sitten 1997. Yritys palvelee asiakkaitaan viiden kunnan – Joensuun kaupunki, Ilomantsi, Kontiolahti, Liperi ja Polvijärvi – alueella. Palveluiden käyttäjiä alueella on 112 000, joista 77 000 sijoittuu Joensuuhun. M-Technologyn toteuttama itsepalveluratkaisu palvelee juuri Joensuun kaupungin alueen asukkaita.

Joensuun jäteasemalle rakennettua vaakapohjaista itsepalveluratkaisua voi verrata Jari Pajarisen mukaan parkkihalliin, mutta monimuotoisemmin. “Kun asiakas saapuu itsepalveluasemalle, hän saapuu palvelupäätteelle, jossa hän tunnistautuu ja valitsee, millaista jätettä hän on toimittamassa – painon mukaan (lajiteltava jäte) vai kuorman mukaan (puutarha-, risu- ja oksajäte). Tämän jälkeen hänelle annetaan selkeät toimintaohjeet. Jos asiakas on rekisteröitynyt ja valinnut vahvan tunnistautumisen, maksutoimet hoituvat automaattisesti asiakkaan kirjautumisen mukaan. Jos asiakas ei ole rekisteröitynyt, maksu onnistuu palvelupäätteillä helposti lähdettäessä pois.”

Joensuuhun toteutettu jäteasemaratkaisu ei ole uutta Puhas Oy:lle, mutta mittakaavassaan se on ainoa laatuaan koko Suomessa. Jari Pajarisen mukaan M-Technologyn rakentama itsepalveluratkaisu tehostaa Puhas Oy:n toimintaa ja palvelee alueen asiakkaita ja heidän tarpeitaan. “Voimme tarjota asiakkaillemme laajemmat aukioloajat. Ratkaisun kautta jäteasema on auki joka päivä klo 6 – 22. Lisäksi toiminta muuttuu myös yksinkertaisemmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi asiakkaalle. Asiakas maksaa sen mukaan, mitä hän tuo.”

M-Technology Oy:n kanssa yhteistyö on sujunut saumattomasti

Puhas Oy:n visiona on asiakkaiden palvelu edelläkävijänä kohti kestävämpää kiertotaloutta hyödyntäen innovatiivisia ratkaisuja, M-Technology yhteistyökumppanina oli oikea valinta. Jari Pajarisen mielestä yhteistyö ja vuorovaikutus vastuuhenkilöiden kanssa on toiminut erittäin hyvin. “Projektin alussa kävimme tarkasti läpi, mitä toiveita meillä on uuden ratkaisumallin suhteen ja miten he voivat toteuttaa ne. He antoivat meille kokonaisvaltaisen projektisuunnitelman, jonka mukaan etenimme yhdessä ja saimme aikaan itsenäisesti toimivan automaatiopohjaisen jäteaseman Kontiokaareen.”

Kiinnostuitko WiseMaster Eco -ratkaisusta?

Parhaiten tarpeesi selviävät, kun sovimme tapaamisen. Hoidamme sen joko etänä tai kasvokkain. Ota yhteyttä ja selvitä, miten jäteyhtiösi voisi hyötyä ratkaisustamme.

“Järjestelmän toimittajan M-Technologyn toimihenkilöt osaavat todella hyvin kuunnella, mitä asiakas tarvitsee. Kuuntelun pohjalta he osaavat kuvata, miten järjestelmä pitää toteuttaa ja sitten myös toteuttavat sen!”

Jukka Saukko

Tuotantopäällikkö, Vestia Oy

Aleksi
Palosaari
Kai
Salo
Matti
Myllylä

Jätä yhteystietosi alle ja otamme yhteyttä!

    Lähetettyäni tietoni suostun siihen, että minuun otetaan yhteyttä.