Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy on yhdeksän kunnan omistama yhtiö, jonka osakkaita ovat kaupungeista Lappeenranta ja Imatra sekä kunnista Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale sekä Taipalsaari. Yhteensä toiminta kattaa laajan, mutta monipuolisen 127 000 asukkaan alueen. Etelä-Karjalan jätehuolto Oy hoitaa alueella nimensä mukaisesti monipuolisesti erilaiset jätehuollon palvelut yksityisille sekä yrityksille aina roska-astioiden tyhjennyksestä jätteiden käsittelyyn ja lajitteluun. Etelä-Karjalan Jätehuolto on rakentanut alueelle monipuolisen palveluverkoston, johon kuuluvat niin ekopisteet, muovipakkausten keräyspisteet, Kukkuroinmäen käsittelykeskus sekä kymmenen Hyödyksi-asemaa.

WiseMaster Eco selkeyttää kokonaisuutta jäteasemilla

M-Technologyn WiseMaster Eco –mobiilikassa otettiin käyttöön Etelä-Karjalan Jätehuollon Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa sekä Hyödyksi-asemillaan vuoden 2021 keväällä. Hyödyksi-asemat vastaanottavat mm. kotitalouksien ja yritysten rakennus- ja purkujätteen, vaarallisen jätteen, puutarhajätteen, energiajätteen sekä sähkölaitteet, metallin, kartongin, paperin ja lasipakkaukset. Kukkuroinmäen käsittelykeskus palvelee niin kotitalouksia kuin yrityksiä, ja sinne voi tuoda suurempia määriä kaikennäköistä jätettä.

Kukkuroinmäen käsittelykeskuksen aluevastaava Sami Huotari on erittäin tyytyväinen hankintaan. Samin mukaan nimenomaan kokonaisuuden hallinnan helppous viehätti, koska näin turhat välikädet saatiin pois prosesseista. WiseMaster Eco -mobiilikassapalvelun avulla asiakkaat voidaan nyt huomioida paremmin. ”Asiakkaalle on yksinkertaisempaa tulla vain asemalle tai käsittelykeskukseen ja palauttaa jätteet niille kuuluviin paikkoihin. Koska suurin asiakasryhmämme eli kotitaloudet on siirretty mobiilikassan pariin, he hoitavat maksun nyt mobiilikassan kautta. Ei enää vaakajumppaa, ei jonoja eikä turhaa odottelua”, Sami painottaa.

”Hankinta oli oikea ratkaisu. Asiakasmäärät ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosien aikana. Suunnittelimme jo, että hankkisimme toisen vaa’an käsittelykeskukseemme. Nyt ne puheet on unohdettu”, kertoo Sami Huotari. ”Kun kuuntelimme esittelyn tuotteesta, huomasin, kuinka näppärästi tuosta saisi tulevaisuudessa korvaavan vaakajärjestelmän käsittelykeskukseemme.” Samin mielestä WiseMaster Econ avulla on voinut hallinnoida tulevan tavaran määriä huomattavasti sujuvammin. Samin mielestä juuri maksuliikenne ja laskutus ovat hyötyneet eniten hankinnasta. ”WiseMaster Eco mobiilikassa on helpottanut työtä laskutuspuolella ja käytännössä. Esimerkiksi, kun tavaraa tuotiin asemalle, ennen työntekijän piti näpytellä summa, nyt se tulee suoraan järjestelmästä. Tämä on nopeuttanut tekemistä runsaasti”, Sami selventää. Joskus eteen saattaa tulla reklamaatiotilanteita. Samin mielestä niidenkin käsittely on myös nopeutunut: ”Selvitystyö on yksinkertaisempaa järjestelmän tarjoamien tietojen sekä valokuvien vuoksi.”

Yhteistyöstä M-Technologyn kanssa aluevastaava Sami Huotari antaa myös positiivista palautetta. ”Yhteistyö M-Technology Oy:n kanssa on sujunut loistavasti. Viestintä toimii hyvin sekä apua saa tarvittaessa.”

Kiinnostuitko WiseMaster Eco -ratkaisusta?

Parhaiten tarpeesi selviävät, kun sovimme tapaamisen. Hoidamme sen joko etänä tai kasvokkain. Ota yhteyttä ja selvitä, miten jäteyhtiösi voisi hyötyä ratkaisustamme.

“Järjestelmän toimittajan M-Technologyn toimihenkilöt osaavat todella hyvin kuunnella, mitä asiakas tarvitsee. Kuuntelun pohjalta he osaavat kuvata, miten järjestelmä pitää toteuttaa ja sitten myös toteuttavat sen!”

Jukka Saukko

Tuotantopäällikkö, Vestia Oy

Aleksi
Palosaari
Kai
Salo
Matti
Myllylä

Jätä yhteystietosi alle ja otamme yhteyttä!

    Lähetettyäni tietoni suostun siihen, että minuun otetaan yhteyttä.