Logistiikka

Lavalogistiikka

WiseMaster Eco -lavalogistiikkaratkaisulla saat hallittua jäteyhtiön lavavuokrauset ja kouranoudot sekä hoidettua sisäiseen liikenteeseen liittyvät järjestelyt ja tilitukset urakoitsijoille.

WiseMaster Eco ja lavalogistiikka

Jäteyhtiöiden tominnassa tapahtuu paljon yhtiön sisäisiä ajoja, jotka voivat liittyä esimerkiksi vaihtolavojen ja jätepuristimien siirtoihin, jätteen kuljetuksiin pienemmiltä jäteasemilta jätekeskukseen tai kouranoutoihin. WiseMaster Eco -lavalogistiikka tarjoaa työkalut näiden ajojen hallintaan sekä urakoitsijoille tehtäviin tilityksiin.

Sähköiset ja aidosti mobiilit työkalut jäteyhtiön ajoliikenteeseen

Jäteyhtiön sisäisen liikenteen hallinta on haastavaa, koska siinä on monia yhtäaikaisesti huomioitavia asioita. WiseMaster Eco -lavalogistiikkaratkaisun avulla saat otettua nämä kuljetukset hallintaan. Käyttökohteita lavalogistiikalle on useita.

Vaihtolavojen ajotilausten tekeminen, seuranta ja raportointi tuottavat paljon manuaalista työtä ja ylimääräistä selvittelyä jätekeskuksissa. WiseMaster Eco lavalogistiikka tarjoaa työkalut näihin toimintoihin. Ajotilauksen voi tehdä asiakas itse jäteyhtiön verkkosivuilla tai olla yhteydessä asiakaspalveluun, joka kirjaa tilauksen. Samoja työkaluja voidaan käyttää myös jätepuristimien siirto- ja tyhjennysajoihin, joita jäteyhtiö hoitaa.

Ajotilausta ei tarvitse aina vastaanottaa asiakkaalta, vaan WiseMaster Eco -ratkaisun avulla myös yhtiön sisäinen liikenne voidaan hallita samalla kokonaisuudella kuin asiakasajot. Yleisimmin tällaiset ajot ovat jätteen tuomista pienemmiltä jäteasemilta suurempaan jätekeskukseen.

Usein jäteyhtiö tarjoaa asiakkailleen palveluna myös kouranoutoja, missä urakoitsija noutaa asiakkaan luota esimerkiksi risujätettä, maatalousmuovia tai rakentamisen yhteydessä syntyvää jätettä. Lisäksi lavalogistiikkaa voidaan soveltaa myös muihin uusiin palveluihin, joita asiakkaille tarjotaan nykyisten lisäksi.

Ajotilauksista ja sisäisitä ajoista muodostuu ajolistoja kuljettajien mobiililaitteisiin, jolloin kuljetusyhtiöiden työntekijät tietävät aina, millaisia ajoja päivän aikana on. Ajojen kuittaukset ja tietojen raportointi hoidetaan mobiililaitteiden avulla.

Kuljetusten tietojen kirjaus ja raportointi

Kuljetusten yhteydessä mobiililaitteella kerättävät tiedot antavat mahdollisuuden käsitellä asiakkailta laskutettavat asiat sekä kuljetusyhtiöille tehtävät tilitykset sähköisessä muodossa. Tiedot kerätään kuljetusyhtiöiden mobiililaitteilla ajon aikana, jolloin ne saadaan nopeasti ja luotettavasti talteen. WiseMaster Eco -järjestelmä tukee monipuolisesti erilaisia laskutusperusteita esim. paikkakunnan, ajon pituuden ja lavan vuokra-ajan mukaan. Myös erilaiset lisätyöt ja lisäpalvelut voidaan kirjata tässä vaiheessa.

WiseMaster Eco -lavalogistiikka sisältää myös työkalun, jolla voidaan raportoida mahdolliset vauriot kalustolle tai muuta jälkiselvittelyä tarvitsevat asiat, kuten lavan lukituksen viat tai ongelmat jätepuristimien kanssa. WiseMaster Eco -ratkaisu tallentaa myös kuittausten yhteydessä sijaintitiedot, jolloin jäteyhtiö pystyy katsomaan reaaliaikaisesti kartalla kaikkien vaihtolavojen sijainnin yksilöidysti.

Automatisoitu laskutus ja raportointi

Ajojen aikana kerätystä tiedosta kootaan laskutusaineisto, joka lähetetään sähköisellä rajapinnalla jäteyhtiön laskutusjärjestelmään lopullista laskun muodostusta varten. Tämä tekee laskutuksesta automaattista ja helppoa. Jokainen raportoitu asia siirtyy taloushallintoon, jolloin esim. ylimääräiset työt ja muut laskutusrivit ovat esiteltynä yksityiskohtaisesti asiakkaalle lähtevällä laskulla. Tarvittaessa tietoon voidaan liittää myös valokuvia, joiden avulla voidaan todentaa ylimääräisiä töitä.

Samalla muodostuvat myös aineistot kuljetusliikkeitä varten. Järjestelmän keräämien kuljetustietojen perusteella lasketaan kuljetusliikkeille tilitettävä summa. Kuljetusliike saa järjestelmän kautta automaattisesti raportin ajanjakson ajoista ja tilitettävästä summasta yksityiskohtaisine perusteineen. Tällä tavoin ajotilitykset sujuvat vaivattomasti molemmille osapuolille.

WiseMaster Eco -järjestelmästä voidaan muodostaa monipuolisesti erilaisia raportteja. Tarvittaessa järjestelmästä saadaan myös selville reaaliaikaiset lavasijainnit sekä kuljetusurakoitsijoiden autojen sijanti ja liikkeet, jos paikannus on otettu käyttöön.

WiseMaster Eco -lavalogistiikka:

 • Lavavuokrauksen hallinta
 • Jäteyhtiön sisäisten kuormien hallinta
 • Kouranoutojen yms. palveluiden hallinta
 • Lavojen ja puristimien tunnistus ja paikantaminen
 • Säännöllisten kuljetusten hallinta
 • Lavaurakoinnin tilitystietojen keräys ja raportointi
 • Kuljetusten ja siirtokaluston GPS-seuranta
 • Asiointiratkaisu kuljetusten ja palveluiden web-tilauksiin
 • Sähköiset siirtoasiakirjaratkaisut
Matti Myllylä

Toimitusjohtaja

Pyydä henkilökohtainen esittely.

Kysy lisää järjestelmästä ja miten se toimisi teidän yrityksessänne.

Tutustu Wisemaster Eco -järjestelmän muihin palveluihin:

Asiakaspalvelu

Jätehuollon asiakaspalvelu nopeutuu ja asiakaskokemus paranee mobiilikassan avulla. Lisäksi asiakaspalvelu voidaan hoitaa kentällä asiakkaan luona.

Ennakkoasiointi verkossa

Verkkokaupan avulla asiakas voi ilmoittaa ja maksaa ennakkoon tuomansa jätteet, jolloin asiointi asemalla sujuu vaivattomasti ja nopeasti.

Itsepalveluratkaisu

Itsepalveluratkaisun avulla asiakas pystyy hoitamaan jätteen tuonnin ja maksun täysin itsenäisesti, jolloin erillistä asiakaspalvelijaa ei tarvita.

Kiinnostuitko WiseMaster Eco -ratkaisusta?

Parhaiten tarpeesi selviävät, kun sovimme tapaamisen. Hoidamme sen joko etänä tai kasvokkain. Ota yhteyttä ja selvitä, miten jäteyhtiösi voisi hyötyä ratkaisustamme.

“Järjestelmän toimittajan M-Technologyn toimihenkilöt osaavat todella hyvin kuunnella, mitä asiakas tarvitsee. Kuuntelun pohjalta he osaavat kuvata, miten järjestelmä pitää toteuttaa ja sitten myös toteuttavat sen!”

Jukka Saukko

Tuotantopäällikkö, Vestia Oy

Aleksi
Palosaari
Kai
Salo
Matti
Myllylä

Jätä yhteystietosi alle ja otamme yhteyttä!

  Lähetettyäni tietoni suostun siihen, että minuun otetaan yhteyttä.