Materiaalinhallinta

Materiaalinhallintaratkaisu

WiseMaster Eco -materiaalinhallinta on täysin uudenlainen ratkaisu jätehuollon vaaka-asemille. Eco on suunniteltu erityisesti jäteyhtiöiden tarpeisiin ja niiden erityispiirteet huomioon ottaen.

Material Management

WiseMaster Eco ja materiaalinhallinta

Ratkaisumme iskee suoraan jäteasemien materiaalinhallintaongelmiin. Materiaalinhallintajärjestelmämme on paljon muuta kuin vain pelkkä vaaka- tai punnitusohjelma.

WiseMaster Eco –materiaalinhallintajärjestelmä on kehitetty vastaamaan nykyaikaisen jätekeskuksen sekä jätehuollon vaatimuksia. Järjestelmä tarjoaa kattavat ratkaisut jätehuollon vaakatarpeisiin, varastonhallintaan ja raportointiin.

WiseMaster Eco tarjoaa materiaalin hallintaohjelmistona mm.

 • Punnitusohjelmiston helppokäyttöisellä graafisella käyttöliittymällä, joka tekee toiminnasta sujuvaa ja vaivatonta.
 • Materiaalinhallintaratkaisun, joka mahdollistaa reaaliaikaisen materiaalitaseen ylläpitämisen ja hallitsee myös jätehuollon erityisvaatimukset, kuten lajittelun ja materiaalin varastoinnin aiheuttamat muutokset materiaalimuotoihin ja -määriin.
 • Kassaratkaisun, joka helpottaa vaa’ankäytön kautta tapahtuvien maksutapahtumien käsittelyä sekä integroituu saumattomasti taloushallintoon.
 • Siirtoasiakirjaratkaisun, joka tarjoaa työkalut niin jätteen lähettäjälle, kuljettajalle kuin vastaanottajallekin. Ratkaisu tuottaa vaaditut sähköiset raportoinnit valtakunnalliseen siirtoasiakirjarekisteriin.
 • Kattavat raportointimahdollisuudet, kuten materiaaliraportit, jotka antavat tarkkaa tietoa varastonhallintaan materiaalivirroista, sekä veroraportointiominaisuus, joka helpottaa ja tehostaa jäteveroraportointia.

WiseMaster Eco on moderni materiaalinhallintajärjestelmä, joka on kehitetty jäteyhtiöiden tarpeisiin

WiseMaster Eco -järjestelmän käyttöönottaminen on merkittävä etu jäteyhtiölle. Se helpottaa ja tehostaa arkista toimintaa monella tasolla. Ei enää useita erillisiä vanhoja ohjelmia useissa eri käyttöliittymissä.

Vaihtamalla vaakaohjelmistonne WiseMaster Eco -järjestelmäkokonaisuuteen tietojärjestelmien määrä vähenee kaikkialla jäteyhtiössä. Tämä tarkoittaa yksinkertaisempaa ylläpitoa, vähemmän teknisiä ongelmia ja sujuvampaa toimintaa.

M-Technology kehittäjänä ymmärtää, kuinka jätekeskuksessa voi olla ruuhka-aikaan todella kiireistä, jolloin virheiden määrä kasvaa ja tiedonkulku hidastuu. Tämä on otettu huomioon WiseMaster Eco -järjestelmässä. Materiaalinhallintajärjestelmä on tehty yhdessä järjestelmän konkreettisten käyttäjien kanssa eli vaakaoperaattorien huomioita kuunnellen. Näin konkreettisia punnituksia on helppo ja sujuvaa tehdä. Vaakaoperaattorin työ on nopeampaa, ja näppäilyvirheiden määrä on minimoitu käyttäjää ohjaavilla toiminnoilla ja esivalinnoilla. Helppokäyttöinen graafinen käyttöliittymä on myös nopeasti omaksuttavissa ja siten uusien vaakaoperaattoreiden käyttökoulutus on tehostunut.

Laajat raportointimahdollisuudet avaavat oven sujuvampaan viestintään

Materiaalinhallinnan tehostuminen WiseMaster Eco -järjestelmäratkaisun avulla mahdollistaa varastoinnissa tarkemman ja tehokkaamman materiaalivirtojen seurannan. Näin materiaalivirtoja voidaan seurata tarkasti, koska järjestelmä hallitsee lajittelussa tapahtuvat materiaalimuutokset. Tämä auttaa jäteyhtiötä toimimaan tehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin.

Järjestelmä tukee kahdensuuntaista materiaalinhallintaa:

 • mahdollistaa jätteiden lajittelun hallinnan ja
 • tarjoaa reaaliaikaisen näkymän jätekeskuksen materiaalitaseeseen.

Monipuoliset raportit tarjoavat arvokasta tietoa jätekeskuksen toiminnasta. Esimerkiksi materiaaliraportit ja talousraportit ovat arvokkaita toiminnan arvioinnin ja kehittämisen kannalta.

Veroraportointi on WiseMaster Econ kanssa nopeampaa ja helpompaa kuin millään muulla markkinoilla olevalla järjestelmällä. Tämä vähentää manuaalista työtä, minimoi virheiden riskiä ja tehostaa taloushallintoa. Laskutuksen ja raportoinnin laatu ja nopeus paranee.

Ei enää kuittien pyörittelyä, vaan selkeämpää taloushallintoa kassaratkaisun avulla

Koska WiseMaster Eco -materiaalinhallintaohjelmistossa on uudenlainen, intuitiivinen ja helppokäyttöinen graafinen käyttöliittymä, myös taloushallinnon työ järjestäytyy. Järjestelmään sisältyy täysi kassaratkaisu, joka helpottaa maksutapahtumien käsittelyä sekä integroituu saumattomasti taloushallintoon. Kassaratkaisussa on tuki korttimaksuille ja laskutukselle, joten sen avulla voidaan hallita laajasti erilaisia maksutapoja.

Itsenäistä toimintaa ei ole unohdettu WiseMaster Eco -materiaalinhallintajärjestelmästä

Sujuvamman käytön, taloushallinnon ja raportoinnin lisäksi WiseMaster Eco -materiaalinhallintajärjestelmä tarjoaa kattavan listan erilaisia lisäominaisuuksia, joita ovat mm.

 • Integroidut sähköiset siirtoasiakirjat, jotka helpottavat asiakirjahallintaa ja säästävät aikaa.
 • RFID-korttien avulla toteutettavan itsepunnituksen, mikä tekee punnituksesta sujuvaa ja itsenäistä.
 • Rekisterikameratunnistus, joka nopetuttaa ja helpottaa varsinaista punnitustoimintaa
 • Mobiili etäpunnitus, joka mahdollistaa vaakaoperaattorille punnitusten kirjaamisen missä tahansa jätekeskuksen alueella.

Monissa jäteyhtiöissä on käytössä vanhoja tai yksipuolisia tietojärjestelmiä, joiden kehitys ei välttämättä ole enää aktiivista tai laajennusten tekeminen on monimutkaisempaa. Nämä ongelmat voi unohtaa WiseMaster Econ käyttöönoton jälkeen. WiseMaster Eco vähentää toiminnan häiriöitä, parantaa tehokkuutta ja säästää kustannuksia.

Materiaalinhallintajärjestelmä on osa suurempaa WiseMaster Eco -kokonaisratkaisua, joka tukee kiertotalouden toimijoiden tarpeita. Tämä tekee järjestelmästä erinomaisen valinnan jäteyhtiöille, jotka haluavat olla edelläkävijöitä alallaan.

Matti Myllylä

Toimitusjohtaja

Pyydä henkilökohtainen esittely.

Kysy lisää järjestelmästä ja miten se toimisi teidän yrityksessänne.

Tutustu Wisemaster Eco -järjestelmän muihin palveluihin:

Asiakaspalvelu

Jätehuollon asiakaspalvelu nopeutuu ja asiakaskokemus paranee mobiilikassan avulla. Lisäksi asiakaspalvelu voidaan hoitaa kentällä asiakkaan luona.

Ennakkoasiointi verkossa

Verkkokaupan avulla asiakas voi ilmoittaa ja maksaa ennakkoon tuomansa jätteet, jolloin asiointi asemalla sujuu vaivattomasti ja nopeasti.

Itsepalveluratkaisu

Itsepalveluratkaisun avulla asiakas pystyy hoitamaan jätteen tuonnin ja maksun täysin itsenäisesti, jolloin erillistä asiakaspalvelijaa ei tarvita.

Kiinnostuitko WiseMaster Eco -ratkaisusta?

Parhaiten tarpeesi selviävät, kun sovimme tapaamisen. Hoidamme sen joko etänä tai kasvokkain. Ota yhteyttä ja selvitä, miten jäteyhtiösi voisi hyötyä ratkaisustamme.

“Järjestelmän toimittajan M-Technologyn toimihenkilöt osaavat todella hyvin kuunnella, mitä asiakas tarvitsee. Kuuntelun pohjalta he osaavat kuvata, miten järjestelmä pitää toteuttaa ja sitten myös toteuttavat sen!”

Jukka Saukko

Tuotantopäällikkö, Vestia Oy

Aleksi
Palosaari
Kai
Salo
Matti
Myllylä

Jätä yhteystietosi alle ja otamme yhteyttä!

  Lähetettyäni tietoni suostun siihen, että minuun otetaan yhteyttä.